Pittige pastasallade met tortelloni en pesto
Pittige pastasallade met tortelloni en pesto
Ingrediënten
- 3 bakken tortelloni con formaggio e nocci verse pasta, a 250 gram
- 200 gram sugar snaps
- 1 stuks rode peper
- 100 gram verse koriander pesto
- 3 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd
- 75 gram rucola
Instructies
- Tortelloni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken; 3 minunten voor einde kooktijd sugar snaps toevoegen. Tortelloni en sugar snaps in vergiet laten uitlekken. Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Peper zeer fijnsnijden. In wijde schaal pesto mengen met rode peper, olie en azijn. Tortelloni en sugar snaps met pestodressing omscheppen. Pastasalade in 30 minuten tot kamertemperatuur laten afkoelen terwijl smaken intrekken
- Tomaten wassen en halveren, rucola doormidden scheuren. Tomaten en rucola voorzichtig door pastasalade scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Salade op kamertemperatuur serveren