Knolselderij-mosterdsoep met amandelen
Knolselderij-mosterdsoep met amandelen
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 10 gram gedroogde tijm
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 stuks knolselderij geschild en in blokjes gesneden
- 1 stuks prei
- 1 stuks groentebouillonblokje
- 100 ml kookroom
- 1 stuks biologische citroen de schil geraspt
- 4 el mosterd
- 100 gram geroosterde amandelen grof gehakt
- 100 gram gesneden andijvie
- 1 liter melk
- 1 stuks brie zonder korst
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan
- Fruit de ui, tijm, en knoflook 2 minuten aan
- Voeg de selderijblokjes en de prei toe en bak nog 5 minuten
- Voeg 1 liter kokend water toe samen met het groentebouillonblokje
- Laat de soep 20 minuten op een laag vuur koken met de deksel op de pan
- Voeg de kookroom, de citroenrasp en de mosterd toe
- Pureer de soep met de staafmixer
- Voeg de melk en de klein gesneden brie toe
- Breng de soep op smaak met zout en peper