Rozemarijnbouillon met kip en venkel (2)
Rozemarijnbouillon met kip en venkel (2)
Ingrediënten
- 2 stuks kipfilets
- 1 stuks venkel
- 1 teentje knoflook
- 2 stuks kippenbouillontabletten
- 2 el olijfolie
- 1 zakje verse rozemarijn 15 g
- 4 el witte vermout
Instructies
- Kipfilets in dunne reepjes snijden. Venkel schoonmaken, halveren en in dunne reepjes snijden. Knoflook pellen. In pan 1 1/2 liter water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Wok verhitten. Olie over panbodem laten uitvloeien. Kip in wok doen, knoflook erboven uitpersen en geheel ca. 2 minuten roerbakken. Bouillon in wok schenken. Reepjes venkel en rozemarijn (4 takjes achterhouden voor garnering) toevoegen. Deksel op wok leggen en bouillon ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken. Rozemarijn uit bouillon nemen, vermout erdoor roeren. Bouillon over vier diepe borden verdelen. In elk bord takje rozemarijn leggen