Aspergesalade met appel en geitenkaas

Aspergesalade met appel en geitenkaas

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 75 gram rucola of
  • 75 gram fijne bladsla
  • 1 el roerbakolie
  • 500 gram witte en groene asperges geschild, in stukken
  • 8 plakken bacon
  • 2 stuks appels geschild, in plakjes
  • 2 stuks lente-/bosuitjes in smalle ringen
  • 150 gram geitenkaas verkruimeld
  • 1 el walnoot gepeld, gehakt

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing

Instructies
 

  • Verdeel de rucola of sla over 4 borden
  • Meng de ingrediënten voor de dressing
  • Vet een grillpan in met de olie en rooster hierin de asperges rondom lichtbruin en beetgaar in ca. 5 minuten. Leg ze op de rucola
  • Bak de bacon in de grillpan knapperig en leg de appel er even bij. Verdeel de bacon en de appel met de bosuitjes over de salade
  • Giet de dressing erover en strooi de kaas en walnoten erop

Bereidingstip

  • Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg
  • Serveersuggestie: lekker met ciabatta brood

Wijnadvies

  • Geweldig met een moderne, volle sauvignon blanc, bijvoorbeeld uit Australie; Zuid-Afrika of Zuid-Amerika