Rozemarijnbouillon met kip en venkel

Rozemarijnbouillon met kip en venkel

Gang Soep, vooraf

Ingrediënten
  

  • 2 stuks kipfilets
  • 1 stuks venkel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks kippenbouillontabletten
  • 2 el olijfolie
  • 15 gram verse rozemarijn
  • 4 el vermout

Instructies
 

  • Kipfilets in dunne reepjes snijden. Venkel schoonmaken, halveren en in dunne reepjes snijden. Knoflook pellen. In pan 1 1/2 liter water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen
  • Wok verhitten. Olie over panbodem laten uitvloeien. Kip in wok doen, knoflook erboven uitpersen en geheel ca 2 minuten roerbakken. Bouillon in wok schenken. Reepjes venkel en rozemarijn (4 takjes achterhouden ter garnering) toevoegen. Deksel op wok leggen en bouillon ca 10 minuten op laag vuur laten trekken
  • Rozemarijn uit bouillon over 4 diepe borden verdelen. In elk bord takje rozemarijn leggen