Aardappelsalade met gerookte kip en basilicumdressing
Aardappelsalade met gerookte kip en basilicumdressing
Ingrediënten
- 1 kg aardappels met rode schil
- 125 ml crème fraiche
- 2 el mayonaise
- 0,5 stuks citroen geraspt en geperst
- 1 tl scherpe mosterd
- 1 teentje knoflook geperst
- 15 gram verse basilicum fijngesneden
- 1/2 tl suiker
- 150 gram rucolasla
- 2 stuks gerookte kipfilets circa 250 gram
- 4 el gepelde pistachenootjes zakje à 55 gram
Instructies
- Voorbereiding
- Aardappels schoonboenen en ongeschild in bodem water met zout in 20 minuten gaar koken. Afgieten en iets laten afkoelen. In kom crème fraiche, mayonaise, 3 eetlepels citroensap, citroenrasp, , knoflook en basilicum tot romige dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Aardappels in plakken snijden en terugdoen in pan. Voorzichtig omscheppen met dressing en salade minstens 1 uur op koele plek laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen