Aardappelsalade met gerookte kip en basilicumdressing

Aardappelsalade met gerookte kip en basilicumdressing

Gang Salade, vooraf

Ingrediënten
  

  • 1 kg aardappels met rode schil
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 el mayonaise
  • 0,5 stuks citroen geraspt en geperst
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 15 gram verse basilicum fijngesneden
  • 1/2 tl suiker
  • 150 gram rucolasla
  • 2 stuks gerookte kipfilets circa 250 gram
  • 4 el gepelde pistachenootjes zakje à 55 gram

Instructies
 

  • Voorbereiding
  • Aardappels schoonboenen en ongeschild in bodem water met zout in 20 minuten gaar koken. Afgieten en iets laten afkoelen. In kom crème fraiche, mayonaise, 3 eetlepels citroensap, citroenrasp, , knoflook en basilicum tot romige dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Aardappels in plakken snijden en terugdoen in pan. Voorzichtig omscheppen met dressing en salade minstens 1 uur op koele plek laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen