De citroenen moeten liefst biologisch zijn. Deze citroenen zijn te verkrijgen in bio-winkels of in de bio-afdeling van het grootwarenhuis
De citroenen worden eerst goed gewassen vooraleer ze omzichtig geschild worden. De dunne gele bovenzijde van de citroen wordt er met behulp van een dunschiller (zoals bij wortelen) afgehaald
De dunne gele schillen worden nu in een bokaal gedaan, daarna er de wodka overgieten. De bokaal wordt daarna afgesloten en de inhoud ervan gedurende ongeveer 3 weken laten trekken
Dan voegen we de suiker toe, na drie weken het mengsel filteren (koffiefilter in een trechtertje). De gefilterde massa in propere, klare glazen flessen gieten en deze een plaats geven in een donkere, frisse plaats (beschutten tegen zonlicht). Na ongeveer drie weken is de likeur op smaak
Serveertip De likeur enkele uren voor het uitschenken in de diepvries plaatsen. IJskoud is het drankje op zijn best, ook de glaasjes mogen vooraf gekoeld worden in het diepvriesvak. Deze handelingen geven een stijlvolle citroenlikeur als eindresultaat! Limoncello kan ook gebruikt worden in ijsdesserts, fruitsalades, longdrinks of cocktails