Bladerdeeg met wildpaté en cranberrysaus

Bladerdeeg met wildpaté en cranberrysaus

Gang vooraf

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg licht ontdooid
  • 1 stuks ei losgeklopt
  • 50 gram gemengde noten grof gehakt
  • 300 gram wildpaté
  • 1 el slagroom
  • 450 gram cranberry's
  • 250 gram suiker
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 sinaasappel

Instructies
 

Bereiding saus

  • Laat voor de saus de cranberry's met 1 dl water, de suiker en het sap 15 minuten zachtjes koken en laat afkoelen. Is de saus te dik, verdun de saus dan met water of citroensap

Bereiding bladerdeegvormpjes

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek of snijd uit elk bladerdeegplakje een vormpje met bijvoorbeeld een koekjesvorm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Strooi de nootjes erover en bak de kransjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en laat ze afkoelen. Roer de paté los met de room en doe hem over in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Snijd de kransjes met een kartelmes doormidden en vul ze met de paté
  • Zet de gevulde bladerdeegvormpjes op de borden en giet de saus ernaast