Mozzarellasoep met kerstomaatjes en basilicum
Mozzarellasoep met kerstomaatjes en basilicum
Ingrediënten
- 4 bolletjes mozzarella met vocht
- 1 stuks flinke ui gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 1,25 liter groente- of kippenbouillon
- 100 ml light kookroom
- 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 1 bosje basilicum
- peper
- zout
Instructies
- Pureer de mozzarella met vocht helemaal glad in de keukenmachine of met het hakmolentje dat bij de staafmixer zit. Fruit de ui in de olie zonde dat deze kleurt
- Houd 12 mooie blaadjes basilicum achter als garnering en fruit de rest zachtjes mee met de ui. Giet de bouillon erbij en laat 5 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon en voeg de mozzarellapuree en de room toe. Verwarm al roerend op een laag vuur zonder dat de soep gaat koken en maak op smaak met peper en zout. Verdeel de tomaatjes over de kommetjes. Giet de soep erop en garneer met basilicum. Geef er versgebakken stokbrood bij