Rucolasoep

Rucolasoep

Gang Soep, vooraf

Ingrediënten
  

  • 50 gram boter
  • 1 stuks ui gesnipperd
  • 50 gram bloem
  • 350 ml bouillon met kip pot
  • 250 ml slagroom
  • 1 stuks aardappel kruimig geschild
  • 150 gram rucola
  • 100 gram zachte geitenkaas bijv. Bettine Blanc 55+

Instructies
 

  • Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de bloem toe en bak nog 5 min. of tot het mengsel begint te kleuren (roux). Voeg de bouillon, 500 ml water en de slagroom toe. Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. 2. Neem de pan van het vuur. Houd enkele blaadjes rucola achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de soep. Laat 1 min. slinken en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over 4 kommen of borden en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de rest van de rucola
  • Tip: volgende keer iets minder rucola nemen bv. 75 gram in plaats van 150 gram