Koninginnesoep

Koninginnesoep

Gang Soep, vooraf

Ingrediënten
  

  • 2 el bloem
  • 1 stuks ei gesplitst
  • 1 stuks prei gewassen en in ringen
  • 50 gram boter
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram winterpeen geraspt
  • 1 stuks ui gesnipperd
  • 350 ml kippenbouillon

Instructies
 

  • Verhit 25 g boter in een pan. Fruit de ui 3 min. en voeg de prei en winterpeen toe. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Schenk ondertussen de bouillon door een zeef en houd de kip apart. Voeg de bloem toe aan het ui-preimengsel en bak al roerend 3 min. Schenk de bouillon en 300 ml water erbij en breng aan de kook. Laat nog 5 min. doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk. 2. Klop het eiwit los met 1 kopje soep. Doe in de pan en voeg 25 g boter en 100 ml slagroom toe. Warm door, maar breng niet aan de kook. Verdeel de soep over 4 diepe borden en voeg de kip en resterende slagroom toe. Lekker met fijngesneden bieslook