Pel en snipper de ui. Snijd kleine roosjes brocolli van de stronk, schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in blokjes
Smelt de boter in een pan en fruit de ui met het kerriepoeder heel zachtjes aan
Schep de broccolistronk en driekwart van de roosjes erdoor
Voeg 4 dl water toe en kook de broccoli en circa 5 minuten zachtjes gaar
Pureer het geheel met de staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde soep
Bereid de edelpreisoep met de helft van het aangegeven water en voeg het aan de broccolisoep toe
Roer deze erdoor en verwarm het geheel op een zacht vuur. Voeg peper en zout naar smaak toe
Kook in een steelpan met ruim water de rest van de broccoliroosjes beetgaar en giet ze af
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schep de soep in vier diepe borden, leg de broccoliroosjes erin en strooi de amandelen erover