Zet je tajine (of braadpan) op het vuur en laat hem goed warm worden
Doe er wat zonnebloemolie in en leg de kippendijen en de drumsticks in de tajine
Bak de kip goudbruin
Haal de kip uit de tajine en leg op een bord
Doe nu de halve uienringen in de tajine en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn
Voeg dan de gember en knoflook toe en bak nog zo’n 2 minuten mee
Nu voeg je het komijnzaad, paprikapoeder, de kaneel en saffraan toe.
Bak de kruiden nog heel even mee (een minuutje ongeveer) totdat je ze goed begint te ruiken
Doe nu de kip weer in de tajine, samen met de kippenbouillon.
Voeg versgemalen peper toe. Géén zout, want de ingelegde citroenen en olijven die je later toevoegt zijn zout genoeg
Doe de deksel op de tajine en laat alles gedurende 40 minuten pruttelen
Roer wel af en toe om te voorkomen dat de boel aan de bodem plakt
Als het te droog wordt voeg je eventueel een klein beetje kippenbouillon toe
Haal de deksel van de tajine. Is het vocht nog heel dun? Laat het dan iets inkoken.
Voeg de olijven en citroen toe en laat het gerecht nog 10 minuten pruttelen zonder deksel (maar let wel op dat het niet aanbakt)
Strooi de koriander over het gerecht en… serveer!