Snij de zoete aardappels in grove stukken
Zet een pan met warm water en een eetlepel zout op en doe hier de aardappels in
Kook de aardappels tot deze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 11 minuten. Test dit door er even met een vork in te prikken
Ondertussen kan je de groenten schoonmaken en in kleine stukken snijden
Snipper de ui en snij de champignons en wortel in schijfjes
Doe iets olijfolie in een ruime pan en laat deze even warm worden
Fruit hierin de ui met de tijm
Voeg nu de gehakt bij en bak deze rul en gaar
Voeg nu de groentes toe. Bak de groentes ongeveer 8 minuten mee
Voeg nu een eetlepel tomatenpuree mee en bak dit een minuutje mee. Breng eventueel op smaak met peper en zout of wat extra tijm. Proef gerust het mengsel om te kijken of het op smaak is
Giet de zoete aardappels af en doe ze in een schaal
Stamp ze fijn tot een puree en voeg er peper en zout aan toe. Eventueel kan je een scheutje melk toevoegen om de aardappelpuree extra smeuïg te krijgen
Pak een ovenschaal en vet deze in
Verdeel hier een laag van 1 cm aardappelpuree
Doe hier het gehaktmengsel op en voeg de overige aardappelpuree toe
Hak de walnoten even grof en verdeel dit over de bovenkant van de aardappelpuree
Verwarm de oven op 200°
Bak de ovenschotel af in zo’n 30 minuten
Geef er zelfgemaakte appelmoes of een salade bij