Kip van de jager
Kip van de jager
Ingrediënten
- 4 stuks kippendijen
- 2 el olie
- 1 teentje knoflook
- 1 stuks grote ui in ringen
- 100 gram chamignons in plakjes
- 1 tl tijm
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 60 ml kippenbouillon
- 60 ml witte wijn
- 1 el tomaten puree
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven op 180°
- Verwijder het vet en de pezen van de kip
- Verhit de olie in de koekenpan met dikke bodem en bak de kippendijen in gedeelten aan alle kanten bruin
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en doe ze in een ovenschaal
- Bak de knoflook, ui en champignons 5 minuten
- Voeg er de tomatenblokjes en de tijm toe
- Meng de bouillon, wijn en tomatenpuree toe en giet dit over de kip
- Dek de schaal af en bak het gerecht ongeveer 75 minuten in de oven