Verhit 3 el olie in een koekenpan met dikke bodem
Voeg de uien toe, bak ze een paar minuten en voeg er gember en kaneel bij
Leg de stukken kip (ik heb kippendijen, zonder bot gebruikt) erop en bestrooi met zout en peper
Leg het deksel op de pan en smoor de kip ongeveer 30 minuten op laag vuur
Keer de stukken eenmaal om. Door het kippenvet en het vocht uit de uien ontstaat er een stevige saus waar wat water aan toegevoegd kan worden
Haal de stukken kip uit de pan, leg ze in een ovenschaal en houd ze warm in de oven
Schrob de kweeperen en snijd ze in vieren
Laat de schil en de klokhuizen zitten. Doe de stukken zo snel mogelijk, voordat ze verkleuren, in kokend water met zout en het sap van 1 citroen
Kook ze in 20 – 30 minuten gaar, maar niet papgaar
Laat ze uitlekken, snijd het klokhuis eruit en snijd elk kwart doormidden
Frituur de kweepeerparten in een laag hete olie tot ze bruin zijn (hierdoor smaken ze gekarameliseerd)
Laat ze uitlekken en doe ze in de uiensaus
Voeg honing en citroensap toe en laat de saus, met het deksel op de pan, op heel laag vuur nog een half uurtje sudderen
Giet de saus over de kip en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes
Lekker met couscous