Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in een pan de boter en bak het vlees. Schep het vlees uit de pan en fruit in het braadvet de sjalotten in het braadvet. Bestrooi de sjalotten met de bloem en bak alles 2 minuten zonder te kleuren. Schenk, al kloppend met een garde, de wijn en de fond in de pan en breng de saus aan de kook
Draai het vuur laag en leg het vlees met het laurier blaadje in de saus. Stoof hel vlees met het kalfsvlees met de deksel op de pan gaar, kan ook slowcook met pan in de oven. Roer af en toe en voeg een scheutje water of wijn toe als er te veel vocht verdampt
Voeg 100 ml kookroom met de mosterd en zout en peper toe en laat het kalfsstoofpotje afkoelen. Bewaar het stoofpotje op een koele plaats
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 20 minuten gaar. Verwarm het kalfsstoofpotje op laag vuur. Verwijder de steeltjes van de veldsla
Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met de resterende 150ml kookroom tot een smeuïge puree. Schep de veldsla met (versgeraspte) nootmuskaat, zout en peper naar smaak door de puree en schep op de borden
Neem het kalfsstoofpotje van het vuur, schep de dille erdoor en schep naast het stamppotje