Tagliatelle met zalm en rozemarijn

Tagliatelle met zalm en rozemarijn

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 30 gram boter
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 stuks ui fijngehakt
  • 3 el rozemarijn gehakt
  • 300 gram zalmfilet in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 320 gram tagliatelle
  • 1 glas droge witte wijn
  • 0,5 soeplepel visbouillon
  • 75 ml slagroom
  • 6 el peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Zet een pan met water op voor de pasta. Doe in een hapjespan de boter en olijfolie. Laat de boter smelten en voeg ui en rozemarijn toe. Roer goed om en voeg peper, zout en zalmblokjes toe
  • Kook de tagliatelle tot hij bijna gaar is. Haal de pasta uit de pan, doe de witte wijn bij de zalmblokjes en laat even pruttelen. Schuif de pan flink heen en weer en voeg de pasta toe
  • Doe er een kleine soeplepel visbouillon en een flinke scheut slagroom bij en wacht tot de tagliatelle al dente is. Doe de helft van de peterselie erbij en schud nog even flink. Schep de tagliatelle op de borden en strooi de rest van de peterselie erover