Uien fijnsnijden. Kopje rijst in twee kopjes water met eventueel wat zout gaar koken
Was de tomaten en snijd het bovenkapje eraf en bewaren. Vruchtvlees uit de tomaat scheppen en de tomaten van binnen bestrooien met wat zout. De uien in olijfolie fruiten en gehakt erbij, als het gehakt rul is de komijn, zout en peper en peterselie erdoor daarna het vruchtvlees van de tomaten en droog gekookte rijst erdoor roeren. Tomaten vullen en in een ovenschaal zetten, paneermeel overheen strooien en de kapjes er weer opzetten. in een matig warme oven 45 minuten bakken
Ik heb in plaats van tomaten paprika's genomen. Deze door midden gesneden, zaden verwijderd en met de bolle kant naar boven gestoofd in wat boter met wat water, tot dat ze een beetje zacht worden. Niet al te slap laten worden, dan zijn ze niet meer te vullen
Daarna de paprika's gevuld met het gehakt-rijstmengsel en nog even in de oven gezet bij 150 °C (ongeveer 15 minuten)