Snipper de uien en fruit ze. Voeg de knoflook daarna toe (deze mag niet aanbranden, dan smaakt het hele gerecht bitter). Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en oregano toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken
Snijd de courgette en aubergine in de lengte in dunne plakken. Leg de plakken in de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Zorg dat beide kanten zijn ingesmeerd met olie. Verhit de grillpan (zonder olie of iets dergelijks) en bak de plakken 2 minuten aan elke kant. Leg ze apart
Verwarm de over voor op 180 ºC
Verhit wat olijfolie in de grillpan en bak de helft van de spinazie 1 minuut. Voeg dan de rest toe en verhit nog 1 minuut. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet
Laat de paprika's uitlekken en spoel ze af. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem met lasagnevellen. Verdeel er een dunne laag tomatensaus over. Leg er een laag courgette op en wat ricotta. Leg hier weer een laag lasagnevellen op, een laag tomatensaus, een laag aubergine en weer wat ricotta. Maak zo nog een laag met de spinazie en paprika. Eindig met lasagnevellen en bestrijk met tomatensaus. Snijd de mozzarella in plakken en leg de plakken erop. Rasp de Parmezaanse kaas erover en zet de lasagne 1 uur in de oven. Laat de lasagne 10 minuten buiten de oven afkoelen en stevig worden voordat je serveert