Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade

Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 125 gram pistachenoten
  • 6 sneetjes oud witbrood
  • 2 bakjes zongedroogde tomatentapenade à 100 gram
  • zout
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml vleesfond pot à 380 ml 1 dl witte wijn
  • 50 gram koude boter

Instructies
 

  • Nootjes pellen. Korst van brood snijden. Brood en nootjes fijn malen. Tapenade erdoor mengen. Varkensfricandeau droogdeppen met keukenpapier. Vlees inwrijven met zout en peper. Vlees aan bovenzijde in lengte twee keer diep insnijden. Inkepingen vullen met tapenademengsel, rest bewaren voor later. Vlees in plasticfolie wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren
  • Fricandeau circa 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Vlees bestrijken met olie, op bovenzijde dikke laag tapenademengsel smeren. Vlees in braadslede leggen en in midden van koude oven schuiven. Oven inschakelen op 175 °C. Vlees in circa 45 minuten gaar braden. Vlees uit oven nemen en losjes in aluminiumfolie verpakt nog circa 5 minuten laten rusten. Braadslede op laag vuur zetten. Fond en wijn bij bakvet schenken en aanbaksels losroeren. Jus circa 2 minuten laten inkoken. Boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Fricandeau op buffet voorzichtig in 8 plakken snijden