Spoel de kipfilets af en dep ze droog. Vermeng op een snijplank of een groot bord de peterselie met de koriander, munt en de tijm. Wentel de kipfilets erdoor en laat de kruiden 1 uur intrekken. Breek de harde onderkanten van de asperges af. Schil dikke exemplaren tot 5 cm onder de punt. Leg de asperges in een koekenpan en voeg de boter toe. Strooi er wat zout en peper over en schenk het water erover. Zet de pan afgedekt weg. Verhit in een grote koekenpan op een hoog vuur de olijfolie tot deze zeer heet is. Bak de kipfilets aan een kant 3 minuten tot ze bruin kleuren. Keer de kipfilets, bestrooi ze met zout en peper en draai dan het vuur lager. Bak ze aan de andere kant 3 minuten op een laag tot matig vuur, tot ze bruin kleuren; laat de kipfilets volledig gaar en ondoorschijnend worden. Plaats wanneer de kipfilets halfgaar zijn de pan met de asperges op een hoog vuur en breng ze aan de kook. Leg het deksel schuin op de pan en kook de asperges circa 3 minuten, waarbij u de helft van het water laat verdampen. Leg de asperges met behulp van een tang of schuimspaan op voorverwarmde boden. Bewaar het kookvocht