Gerookte eendenborstfilet met rode biet en appel

Gerookte eendenborstfilet met rode biet en appel

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 stuks ongekookte bietjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 stuks rode ui
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 stuks zure appels
  • zeezout
  • 200 gram gerookte eendenborstfilet
  • eper
  • 15 gram roomboter

Instructies
 

  • Was de bietjes, kook ze in circa 45 minuten beetgaar en laat ze afkoelen
  • Schil de bietjes en snijd ze in dunnen plakken. Snijd de ui in ringen en de appels in plakjes (zonder klokhuis). Snijd ook de eendenborstfilets in plakjes
  • Verhit de boter en fruit hierin de ui en de appel apart. Leg de bietjes, eendenborstfiletplakjes en appel dakpansgewijs op een lange, smalle schaal en verdeel de uienringen erover. Besprenkel met de olie en balsamico azijn en bestooi met zout en peper