Pumpkin spice latte siroop
Pumpkin spice latte siroop
Ingrediënten
- 100 gram suiker
- 120 ml water
- 225 gram pompoenpuree
- 400 gram gecondenseerde melk
- 5 gram pompoen spice kruiden
- 2,5 gram zout
Instructies
- Combineer suiker en water in een kleine pan op het fornuis op middelhoog vuur
- Zodra de suiker is opgelost en deze eenvoudige siroop aan de kook is, zet je het vuur laag
- Voeg pompoenpuree, gezoete gecondenseerde melk, pompoentaartkruiden en zout toe aan het siroopmengsel op het fornuis
- Roer alle ingrediënten een minuut of twee door elkaar op laag vuur
- Haal van het vuur en laat de pompoensaus afkoelen. Bewaar in een pot in de koelkast
Notities
Dit recept voor pompoenkruidensiroop maakt genoeg saus om ongeveer tien pompoenkruiden lattes (koffie of chai) te maken met 4 eetlepels per latte