Aardappelgratin

Aardappelgratin

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 kg vastkokende aardappels geschild en gewassen
  • 2 stuks eieren
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 ml volle melk
  • 125 ml slagroom
  • nootmuskaat
  • 50 gram gruyere kaas

Instructies
 

  • Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius.
  • Aardappels (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven. In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Aardappelplakjes erdoor scheppen. Aardappel-roommengsel overdoen in vorm. Aardappels met spatel stevig aandrukken en kaas erover strooien. Aardappels in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin bakken. In de vorm laten afkoelen en stevig laten worden. De aardappelgratin uit de vorm nemen en met een scherp glad mes in 12 punten snijden. Puntjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren
  • Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius en aardappelgratin in 10-15 minuten verwarmen