Basisrecept gepofte aardappels met

Basisrecept gepofte aardappels met

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 stuks aardappels in de schil schoongeboend
  • 1 tl zeezout grof
  • 50 gram boter zachte

Instructies
 

  • Kook de hele aardappels 10 minuten in de schil in een bodempje water met de deksel op de pan. Meng het zeezout met de boter. Laat de aardappels een beetje afkoelen, prik ze in met een vork en wrijf ze in met de zoute boter. Wikkel ze ruim in aluminiumfolie. Pof de aardappels op de barbecue in 10-15 minuten gaar of in een oven van 200 graden. Haal de aardappels uit de folie, snijd ze open. Maak een vulling van 1 dl volle yoghurt met 125 gram roomkaas, 1 eetlepel citroensap, 2 geperste tenen knoflook, 2 eetl. geknipte bieslook, 2 eetl. geknipte peterselie, peper en zout. Vul hier de opengesneden aardappelen mee