Blinisandwich met zalm
Blinisandwich met zalm
Ingrediënten
- gram boekweitmeel
- 40 gram bloem
- 1/2 zakje gedroogde gist
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl suiker
- 50 ml melk
- 125 ml creme fraiche
- 1 el boter
- 1 stuks ei helft wordt gebruikt
- 200 gram gerookte zalm
- 10 stuks sprietjes bieslook
Instructies
- Meng het boekweitmeel met de bloem, de gist, het zout en de suiker. Zeef het mengsel boven een mengkom. Verwarm de melk, 1 el creme fraiche, de boter en 75 ml water zachtjes in een steelpan tot lauwwarm. Klop los met garde (mengsel mag niet warmer zijn dan lichaamstemperatuur)
- Splits het ei. Roer de helft van de dooier door het melkmengsel en voeg het daarna geleidelijk toe aan het meelmengsel in de mengkom. Blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn. Laat het beslag op een warme plek ca. 2 uur rijzen
- Klop het eiwit (met een mespuntje zout) stijf. Schep de helft van het eiwit door het beslag. Verwarm de poffertjespan en bestrijk de holtes met boter. Vul de holtes voorzichtig met het beslag en bak in ca. 2 minuten de blini's (poffertjes) lichtbruin. Draai ze met een vork om en bak de andere kant ook bruin
- Beleg de helft van de blini's achtereenvolgens met: een schepje creme fraiche, bieslook en zalm. Afdekken met de rest van de blini's. Steek er tenslotte een cocktailprikker in