Citroenen in zout inleggen

Citroenen in zout inleggen

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 6 stuks citroenen
  • kruiden: tijm laurierblaadjes, een kaneelstokje of een rode peper
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Boen de waslaag van gewone citroenen er zoveel mogelijk af met een borstel onder warm stromend water. Droog ze af. Biologische citroenen zijn onbespoten en hebben geen waslaag
  • Snijd de citroenen kruislings in de lengte in, maar zorg dat ze aan de onderkant nog net aan elkaar zitten. Doe ze in een pot en duw goed aan
  • Vul elke citroen met grof zeezout en doe ze in de pot
  • Je kunt nu ook kruiden zoals takjes tijm, een paar laurierblaadjes, een kaneelstokje of een rode peper toevoegen
  • Pers zoveel citroenen uit tot je voldoende sap hebt om de pot verder mee te aan te vullen. Voeg nog wat extra zout toe. Sluit de pot af en bewaar ?m minimaal een maand in de koelkast. Keer de pot af en toe. Zo leg je citroenen in