Emincé de pommes de terre

 

Eminé de pommes de terre

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 5 steks vastkokende aardappelen van circa 6 cm doorsnee geschild
  • 8 teentjes knoflook ongepeld
  • 2 tl verse rozemarijnnaaldjes
  • 175 ml olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Kies een ovenschaal waarin de uitgewaaierde aardappelschijfjes naast elkaar zullen passen en vet deze in
  • Snijd de aardappels in schijfjes van 3 mm dik en houd die per aardappel bij elkaar. Schep iedere in schijfjes gesneden aardappel met behulp van een metalen spatel in de geprepareerde ovenschaal en laat de schijfjes enigszins uitwaaieren. Schik op deze manier alle aardappelen in de schaal, waarbij u ze bij elkaar houdt maar ze niet met de andere aardappel in contact laat komen
  • Verdeel de tenen knoflook hier en daar over de aardappelen, en schuif ze er iets onder, zodat ze niet zullen verbranden. Steek ook de rozemarijnnaaldjes eronder. Sprenkel de olijfolie over de aardappelen en bestrooi ze met zout en peper
  • Plaats de aardappelen circa 35 minuten in de oven tot ze gaar zijn en een klein bruin randje vormen. Bedruip ze daarbij tussentijds twee- of driemaal met de olijfolie in de schaal (houd deze schuin, zodat u de olie kunt opscheppen met een lepel). De aardappelen zijn gaar als u ze gemakkelijk kunt inprikken met de punt van een mesje