Niet-tomatensaus
Niet-tomatensaus
Ingrediënten
- 150 gram wortel schoongemaakt
- 150 gram bloemkool schoongemaakt
- 100 gram bietje geschild
- 200 ml water
- 2 el appelazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
- 0,25 tl kurkuma
- zwarte peper en zeezout naar smaak
Instructies
- Snijd de wortel en biet in smalle schijfjes (ca. 4 mm dik) en snijd de bloemkool in roosjes.
- Schenk het water in een pan en voeg de bloemkool, wortel en biet toe. Breng dit aan de kook en laat alles zachtjes koken voor 7 min. Zet dan het vuur uit en laat 3 minuten staan met de deksel op de pan.
- Pureer de groenten inclusief kookwater met een staafmixer of blender tot een dikke saus.
- Voeg nu de appelazijn, olijfolie, kurkuma en peper en zout toe. Dan nog even goed mixen.
- Proef de saus en voeg eventueel wat extra zout, peper of appelazijn toe.
- Mocht je een wat hartiger resultaat willen, voeg dan lekker naar smaak gemalen komijn en edelgist toe