Paddestoelen paté
Paddestoelen paté
Ingrediënten
- 2 stuks uien geschild en gesnipperd
- 500 gram champignons schoongeborsteld en in grove stukken
- 2 teentjes knoflook geperst
- 5 el olijfolie
- 1 el gedroogde oregano
- peper kruidenzout
- 300 gram gemengde noten
- 300 gram wortel
- 300 gram kaas belegen, geit
- 2 el peterselie
- 3 stuks eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Verwarm de olie en fruit hierin achtereenvolgens ui, paddenstoelen, knoflook en oregano. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat afkoelen
- Hak de noten, wortel en kaas grof
- Meng champignons, noten, wortel, kaas, eieren en kruiden goed door elkaar
- Vet een ovenschaal of springvorm in en vul deze met het mengsel
- Druk voorzichtig aan
- Bak de pate in 45 min. gaar en stevig
- Laat hem nog 5 min in een open oven staan
- Daarna nog 10 min af laten koelen voordat de pate gesneden kan worden
- Ook koud erg lekker