Paddestoelen paté

 

Paddestoelen paté

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 2 stuks uien geschild en gesnipperd
  • 500 gram champignons schoongeborsteld en in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 5 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper kruidenzout
  • 300 gram gemengde noten
  • 300 gram wortel
  • 300 gram kaas belegen, geit
  • 2 el peterselie
  • 3 stuks eieren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Verwarm de olie en fruit hierin achtereenvolgens ui, paddenstoelen, knoflook en oregano. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat afkoelen
  • Hak de noten, wortel en kaas grof
  • Meng champignons, noten, wortel, kaas, eieren en kruiden goed door elkaar
  • Vet een ovenschaal of springvorm in en vul deze met het mengsel
  • Druk voorzichtig aan
  • Bak de pate in 45 min. gaar en stevig
  • Laat hem nog 5 min in een open oven staan
  • Daarna nog 10 min af laten koelen voordat de pate gesneden kan worden
  • Ook koud erg lekker