Maak het deeg voor de taartbodem als volgt: Zeef het meel in een kom en maak hierin een kuiltje. Verkruimel de gist in het kuiltje en voeg een beetje lauwe melk toe. Laat dit circa 15 minuten rusten op kamertemperatuur. Smelt de boter in de melk en meng dit met het meel en de gist. Maak er een deegbal van en laat dit circa 45 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Snij de ham in stukjes en de olijven in kleine plakjes. Verhit de olie en bak de ham en olijven. Voeg vervolgens de ratatouillegroenten toe en roerbak dit circa 5 minuten. Smeer een taartvorm goed in met olie en bedek de randen met het deeg. Voeg het ratatouillemengsel toe. Klop de eieren en creme fraiche met gedroogde basilicum en een beetje peper en zout schuimig en giet dit gelijkmatig over de taart. Strooi de basilicum erover en bak de taart in het midden van de oven in circa 45 minuten af. Ter garnering kun je nog wat verse blaadjes basilicum op de taart leggen