Rode wijnperen met amandelcreme

Rode wijnperen met amandelcreme

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 stuks handperen
  • 250 ml rode wijn
  • 75 gram suiker
  • 2 el honing
  • 3 el geschaafde amandelen
  • 100 gram amandelspijs
  • 200 ml slagroom

Instructies
 

  • Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Breng de wijn met de suiker en honing aan de kook. Leg de peren erin en laat ze 5-6 minuten pocheren (tegen de kook aan) totdat ze zacht beginnen te worden. Laat de peren daarna in het kookvocht afkoelen
  • Rooster de amandelen in een hete koekenpan goudbruin. Meng 5 eetlepel kookvocht door de amandelspijs, klop de slagroom stijf en schep de amandelspijs door de room. Verdeel de peren over 4 borden en schep de amandelcreme erover. Bestrooi met geroosterde amandelen. Serveer er eventueel een bolletje vanille-ijs bij