Rode wijnperen met amandelcreme

Rode wijnperen met amandelcreme
Ingrediënten
- 4 stuks handperen
- 250 ml rode wijn
- 75 gram suiker
- 2 el honing
- 3 el geschaafde amandelen
- 100 gram amandelspijs
- 200 ml slagroom
Instructies
- Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Breng de wijn met de suiker en honing aan de kook. Leg de peren erin en laat ze 5-6 minuten pocheren (tegen de kook aan) totdat ze zacht beginnen te worden. Laat de peren daarna in het kookvocht afkoelen
- Rooster de amandelen in een hete koekenpan goudbruin. Meng 5 eetlepel kookvocht door de amandelspijs, klop de slagroom stijf en schep de amandelspijs door de room. Verdeel de peren over 4 borden en schep de amandelcreme erover. Bestrooi met geroosterde amandelen. Serveer er eventueel een bolletje vanille-ijs bij