Sinaasappel venkel salade met geitenkaas
Sinaasappel venkel salade met geitenkaas
Ingrediënten
- 3-4 stuks bloedsinaasappels, gekoeld
- 1 stuks venkel
- 1 bosje waterkers
- 2 el olijfolie extra vierge
- 150 gram jonge zachte geitenkaas
- zout en versgemalen peper
- 4 el zwarte taggiasche olijven, ontpit
Instructies
- Snijd met een koksmes een plak van de onder- en bovenkant van de sinaasappel. Snijd langs het vruchtvlees dik de schil eraf, zodat ook al het wit eraf is. Snijd het vruchtvlees vervolgens in plakken van ½ cm dik en leg ze dakpansgewijs op de borden. Verwijder het buitenste venkelblad. Bewaar de groene venkeltoppen voor de garnering, halveer de venkel en snijd deze in flinterdunne plakken. Schaven is nog beter, gebruik hiervoor een mandoline of snijmachine. Schep de venkel, waterkers en olie door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de salade gelijkmatig over de sinaasappelplakken en verbrokkel de geitenkaas erover. Garneer met de olijven en fijngeknipt venkelgroen