Warm de oven voor op 220 graden Celcius. Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in dunne plakjes van 1/2 cm dik en zet ze op in koud water met zout. Laat precies 5 minuten koken
Smelt een klont boter in een wok of een grote koekenpan. Schep de fijngesneden ui op hoog vuur om en voeg als het mengsel begint te kleuren en niet meer bitter ruikt de blokjes spek toe. Omscheppen tot alles mooi van kleur is
De aardappelen goed in de gaten houden en ze direct afgieten als ze 5 minuten gekookt hebben. Ze moeten nog net niet gaar zijn. Kort omscheppen in de wok, zodat ui, spek en aardappelschijfjes gelijkelijk verdeeld zijn. Eventueel wat peper en nootmuskaat toevoegen
Schep de inhoud van de wok in een passende ovenschaal. Snijd de reblochon in de lengte doormidden en leg de twee schijven met de korst omhoog op de aardappelen. Zet de schaal in het midden van de oven. Haal de schaal na 20 minuten uit de oven. Als het goed is kan de totaal leeg gelopen korst nu gemakkelijk van de aardappelen worden gelicht. Gooi de korsten weg . Zet de schotel nog 10 a 20 minuten terug in de oven om het oppervlak te laten gratineren