Vietnames loempias (80 stuks)
Vietnames loempias
Ingrediënten
- 80 stuks loempiavellen
- 1 kg kip gehakt
- 1 kg prei
- 1 kg wortel
- 500 gram glasnoedels
- 4 tl geraspte gember
- 8 stuks maggi blokjes
- 4 teentjes knoflook
Instructies
- Haal de loempiavellen uit de vriezer en laat ze ontdooien onder een natte theedoek. Je voorkomt hiermee dat ze uitdrogen en scheuren
- Doe glasnoedels in een kom en giet er heet water over
- Pers de knoflook, rasp de gember en snijd het witte gedeelte van de prei in dunne reepjes
- Verhit een beetje olie in een koekenpan of hapjespan. Doe het kippengehakt in de pan en bak het rul.
- Voeg de wortel en de prei toe en bak een minuut of 5 mei. Doe de knoflook en de gember bij de vulling en roer het er doorheen.
- Verkruimel de maggiblokjes boven de pan en meng de glasnoedels door de rest van de inhoud.
- Bak het geheel nog een aantal minuten.
- Laat de vulling afkoelen
- Leg een loempiavel en leg een strook met de vulling in het midden. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol de loempia op. Druppel een beetje water op het uiteinde en plak de loempia dicht. Herhaal dit tot je er 80 hebt.
- Bak de loempia's in ca 3 a 4 minuten goudbruin.