Citroen onder koud stromend water goed schoonmaken. Asperges met dunschiller vanaf vlak onder kopje naar beneden schillen
Houtachtige uiteinden (circa 2 cm) eraf snijden. In lage brede pan aspergeschillen en -uiteinden, citroen, 20 gram boter en asperges leggen. Zoveel water erbij schenken dat asperges net onder staan. Aan de kook brengen en afgedekt circa 4 minuten zachtjes koken. Pan van vuur nemen en asperges circa 15 minuten laten nagaren. Intussen eieren in circa 10 minuten hard koken. Eieren afspoelen onder koud water en pellen
Knoflook pellen en fijnhakken. Provençaalse kruidenvan takjes nemen en heel fijn knippen
Spinazie uit zoeken, wassen en laten uitlekken
Grillpan (of koekenpan met antiaanbaklaag) bestrijken met 1/2 eetlepel olie. Pan heet laten worden en 2 hamlappen in circa 1 à 2 minuten bruin bakken, halverwege keren. Bestrooien met fijngeknipte kruiden. Zo ook andere hamlappen bakken
In pan rest van boter zachtjes laten smelten, niet laten kleuren. In grote pan rest van olie verhitten. Sjalot en knoflook fruiten. Spinazie in gedeelten toevoegen en al omscheppend bakken tot spinazie geslonken is maar nog wel fel groen ziet. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
Asperges uit kookvocht nemen en over 4 borden verdelen. Gegrilde ham, gehakt ei en spinazie ernaast leggen. Gesmolten boter over asperges schenken