Asperges uit de oven met Zeewolffilet

Asperges uit de oven met Zeewolffilet

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

Asperges

  • 500 gram witte asperges en 500 g groene asperges
  • zout en suiker
  • 2 el citroensap
  • 1 el basilicum gehakt
  • 1 el kervel gehakt
  • 1 el dragon gehakt
  • 1 el dragonazijn
  • 1 tl Dijonmosterd
  • zeezout
  • witte peper uit de molen

vis

  • 6 stuks verse zeewolffilets á 100 g
  • zout en peper uit de molen
  • 2 el citroensap
  • 100 gram garnalen vers of diepvries

Instructies
 

  • De witte asperges helemaal schillen, de groene asperges alleen onderaan van de stuggere schil ontdoen en beide soorten de uiteinden afsnijden. De asperges in ca. 5 cm grote stukken snijden
  • Water aan de kook brengen. Op smaak maken met suiker, citroensap en zout. De asperges toevoegen en ca. 5 minuten voorgaren
  • De kruiden met azijn, oliefolie en mosterd in een grote kom mengen. De asperges toevoegen, met zeezout en peper kruiden en ca. 10 minuten laten intrekken
  • de vis kort onder koud water afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Met zout en peper kruiden en met citroensap besprenkelen
  • Voor elke visfilter een stuk bakpapier van 30x30 cm uitknippen en in een schaaltje leggen. Gemarineerde asperges, visfilet en garnalen gelijkmatig over de schaaltjes verdelen. Het pakpapier tot een pakketje in elkaar draaien en bovenaan met keukengaren dichtbinden. Hoge overtollige randen afknippen
  • de pakketjes in de braadslede leggen en garen bij 180 C in 25 – 30 minuten
  • Lekker met krieltjes uit de oven