Snijd de kip in blokjes. Strooi wat zout naar smaak op de kipstukjes en meng door elkaar. (1% zout t.o.v. het gewicht van de kipstukjes is meestal voldoende)Was je handen na het snijden van de kip
Zet een pan met ruim water op om de mie in te koken. Doe wat zout in het water
Was de prei en snijd in ringen
Schil en snijd de wortel in fijne brunoise
Snijd de spitskool in stukjes. Spoel de reepjes met koud water in een vergiet of zeef. Doe de uitgelekte spitskool in een bakje of kom
Kook de spaghetti of mie volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel koud af in vergiet of zeef. Zorg dat de bami koud is, doe in een bak of kom en meng er wat olie doorheen om eventueel plakken te voorkomen. Zet apart voor later gebruik
Bak de kipstukjes goudbruin en gaar. Bewaar ze even in een bakje om later weer toe te voegen aan de bami. Zet op een warme plaats of dek af met aluminiumfolie om niet te veel warmte te verliezen
In dezelfde pan als de kip bak je enkele eetlepels (naar smaak) van de boemboe. Hou in ieder geval wat boemboe over om later bij het afmaken van de bami te bakken. Voeg ook naar smaak de kruiden (gember, koriander, komijn) en de trassi toe
Voeg de wortelblokjes toe en gaar dit voor een aantal minuten. Roer af en toe om. De wortel mag nog een stevige ‘bite’ hebben. Dit omdat het nog wat verder gaart in de volgende stappen
Voeg de kipstukjes en ketjap toe en meng het geheel door elkaar. Proef en pas eventueel de smaak aan door zout en/of kruiden toe te voegen
Haal van de warmtebron
Verzamel de uitgelekte koude mie, rauwe boemboe en boemboe kipmengsel
Zet een wok of koekenpan (zonder anti-aanbaklaag) op een groot vuur
Doe wat olie in de pan en bak wat van de rauwe boemboe gaar
Voeg de gesneden spitskool toe en bak deze mee. Breng op smaak met zout
Voeg de prei toe
Voeg het kipmengsel stapsgewijs toe en meng door elkaar.Blijf omscheppen tot alles warm genoeg is