De Römertopf 15-20 minuten in koud water zetten
Het vlees met zout en peper inwrijven en in dobbelstenen snijden
De champignons met een vochtig doekje schoonvegen en in plakjes snijden
De worteltjes eventueel schillen en in plakjes snijden
Het spek op de bodem van de onderschaal leggen, het vlees en de schoongemaakte groenten erover verdelen en het laurierblaadje en de tijm erop leggen
De bouillon en de wijn erop schenken. Het deksel op de onderschaal leggen en de Römertopf op het rooster in het midden van de oven zetten
De oven inschakelen op 200-220 °C en het gerecht in circa 2 uur gaar stoven
Circa 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd het deksel verwijderen
De maïzena met 4 eetlepels water glad roeren en het vocht van de stoofschotel hiermee vlak voor het serveren binden
Het laurierblaadje en de tijm verwijderen, de Boeuf Bourguignonne met nog wat zout en peper op smaak brengen en garneren met de peterselie