Cannelloni met spinazie en vegetarisch gehakt

Cannelloni met spinazie en vegetarisch gehakt

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 pak cannelloni Grand Italia
  • 450 gram diepvries spinazie á la crème
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 stuks ui
  • marjolein majoraan
  • basilicum
  • peper
  • zout
  • 3 el olijfolie
  • 1 plakje boter
  • 400 gram rundergehakt
  • 80 gram bacon
  • 120 gram tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 750 ml kippenbouillon
  • 80 gram boursin kruiden/knoflookkaas
  • 175 gram oude Strooikaas

Instructies
 

  • Vet de schaal goed in met de boter. Verwarm de oven voor op 180 gr
  • Bereiding van de vulling
  • Ontdooi de spinazie. Verkruimel de boursin in de mengkom. Pel 1 ui en snij hem in kleine stukjes. Verwarm 1 à 2 eetlepel olijfolie in de koekenpan
  • Bak de ui tot hij glazig ziet en roer af en toe. Voeg de ontdooide spinazie toe en roer het gedurende 1-2min. Zorg ervoor dat het niet te nat blijft
  • Schep de spinazie bij de Boursin in de mengkom meng het tot een geheel en laat het zo staan. Doe het gehakt in de koekenpan en bak het rul. (indien je een pan met anti aanbaklaag gebruikt geen boter nodig!!). Voeg het gehakt aan de spinazie toe en roer het goed
  • Vul de Cannelloni met behulp van een klein mesje en zet de gevulde Cannelloni apart
  • Bereiding van de tomatensaus
  • Snijd 1 ui, 2 teentjes knoflook en de bacon in kleine stukjes
  • Verwarm 1 à 2 eetlepels olijfolie in de hapjespan en bak de bacon tot hij goudbruin ziet. Voeg de ui en knoflook toe en bak het zacht. Vergeet niet af en toe te roeren. Strooi de bloem over het geheel en blijf gedurende 1min. goed roeren. De pan wordt nl. droog door de bloem
  • Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg naar smaak de basilicum, marjolein/majoraan, peper en zout toe. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus +/- 10 min. sudderen en roer het af en toe door
  • Giet wat van de tomatensaus in de ingevette schaal. Leg 1 laagje Canneloni op de saus. Giet een laagje saus over de Canneloni. Leg daarop een laag Cannelonni. Giet de rest van de saus over de Cannelloni. Strooi de kaas over het geheel (zoveel als u lekker vindt) en zet het +/- 30 min. in de oven tot de kaas goudbruin
  • Doe het gehakt in de koekenpan en bak het rul. (indien je een pan met anti aanbaklaag gebruikt geen boter nodig!!). Voeg het gehakt aan de spinazie toe en roer het goed
  • Vul de Cannelloni met behulp van een klein mesje en zet de gevulde Cannelloni apart
  • Voor de tomatensaus
  • Snijd 1 ui, 2 teentjes knoflook en de bacon in kleine stukjes
  • Verwarm 1 à 2 eetlepels olijfolie in de hapjespan en bak de bacon tot hij goudbruin ziet. Voeg de ui en knoflook toe en bak het zacht. Vergeet niet af en toe te roeren. Strooi de bloem over het geheel en blijf gedurende 1min. goed roeren. De pan wordt nl. droog door de bloem
  • Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg naar smaak de basilicum, marjolein/majoraan, peper en zout toe. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus +/- 10 min. sudderen en roer het af en toe door
  • Giet wat van de tomatensaus in de ingevette schaal. Leg 1 laagje Canneloni op de saus. Giet een laagje saus over de Canneloni. Leg daarop een laag Cannelonni. Giet de rest van de saus over de Cannelloni. Strooi de kaas over het geheel (zoveel als u lekker vindt) en zet het +/- 30 min. in de oven tot de kaas goudbruin