Vet de schaal goed in met de boter. Verwarm de oven voor op 180 gr
Bereiding van de vulling
Ontdooi de spinazie. Verkruimel de boursin in de mengkom. Pel 1 ui en snij hem in kleine stukjes. Verwarm 1 à 2 eetlepel olijfolie in de koekenpan
Bak de ui tot hij glazig ziet en roer af en toe. Voeg de ontdooide spinazie toe en roer het gedurende 1-2min. Zorg ervoor dat het niet te nat blijft
Schep de spinazie bij de Boursin in de mengkom meng het tot een geheel en laat het zo staan. Doe het gehakt in de koekenpan en bak het rul. (indien je een pan met anti aanbaklaag gebruikt geen boter nodig!!). Voeg het gehakt aan de spinazie toe en roer het goed
Vul de Cannelloni met behulp van een klein mesje en zet de gevulde Cannelloni apart
Bereiding van de tomatensaus
Snijd 1 ui, 2 teentjes knoflook en de bacon in kleine stukjes
Verwarm 1 à 2 eetlepels olijfolie in de hapjespan en bak de bacon tot hij goudbruin ziet. Voeg de ui en knoflook toe en bak het zacht. Vergeet niet af en toe te roeren. Strooi de bloem over het geheel en blijf gedurende 1min. goed roeren. De pan wordt nl. droog door de bloem
Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg naar smaak de basilicum, marjolein/majoraan, peper en zout toe. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus +/- 10 min. sudderen en roer het af en toe door
Giet wat van de tomatensaus in de ingevette schaal. Leg 1 laagje Canneloni op de saus. Giet een laagje saus over de Canneloni. Leg daarop een laag Cannelonni. Giet de rest van de saus over de Cannelloni. Strooi de kaas over het geheel (zoveel als u lekker vindt) en zet het +/- 30 min. in de oven tot de kaas goudbruin
Doe het gehakt in de koekenpan en bak het rul. (indien je een pan met anti aanbaklaag gebruikt geen boter nodig!!). Voeg het gehakt aan de spinazie toe en roer het goed
Vul de Cannelloni met behulp van een klein mesje en zet de gevulde Cannelloni apart
Voor de tomatensaus
Snijd 1 ui, 2 teentjes knoflook en de bacon in kleine stukjes
Verwarm 1 à 2 eetlepels olijfolie in de hapjespan en bak de bacon tot hij goudbruin ziet. Voeg de ui en knoflook toe en bak het zacht. Vergeet niet af en toe te roeren. Strooi de bloem over het geheel en blijf gedurende 1min. goed roeren. De pan wordt nl. droog door de bloem
Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg naar smaak de basilicum, marjolein/majoraan, peper en zout toe. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus +/- 10 min. sudderen en roer het af en toe door
Giet wat van de tomatensaus in de ingevette schaal. Leg 1 laagje Canneloni op de saus. Giet een laagje saus over de Canneloni. Leg daarop een laag Cannelonni. Giet de rest van de saus over de Cannelloni. Strooi de kaas over het geheel (zoveel als u lekker vindt) en zet het +/- 30 min. in de oven tot de kaas goudbruin