Cosciotto di Agnello
Cosciotto di Agnello
Ingrediënten
- 2 kg lamsbout
- 2 takjes rozemarijn
- 4 teentjes knoflook
- 6 blaadjes salie
- 80 gram pancetta
- 80 gram boter
- 125 ml olijfolie
- 5 el witte wijn.
- 5 el witte wijnazijn
Instructies
Voorbereiding
- Oven verwarmen op 200 graden Celsius
- Vet de braadslee in met de boter
- lardeer de lamsbout met de pancetta
- Maak met een puntig mesje inhammen in de lamsbout en doe hierin wat salie met rozemarijn
- Bestijk de bout met olieen bestrooi met zout en peper
- strooi hier de knoflook en de rest van de rozemarijn overheen en giet de azijn en de wijn er bij.en doe hierop het vlees. Schenk de olijfolie erover
Bereidingswijze
- Rooster het vlees ongeveer anderhalf uur in de oven , keer de bout halverwege om en bedruip met de vloeistof