Cosciotto di Agnello

Cosciotto di Agnello

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 2 kg lamsbout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 blaadjes salie
  • 80 gram pancetta
  • 80 gram boter
  • 125 ml olijfolie
  • 5 el witte wijn.
  • 5 el witte wijnazijn

Instructies
 

Voorbereiding

  • Oven verwarmen op 200 graden Celsius
  • Vet de braadslee in met de boter
  • lardeer de lamsbout met de pancetta
  • Maak met een puntig mesje inhammen in de lamsbout en doe hierin wat salie met rozemarijn
  • Bestijk de bout met olieen bestrooi met zout en peper
  • strooi hier de knoflook en de rest van de rozemarijn overheen en giet de azijn en de wijn er bij.en doe hierop het vlees. Schenk de olijfolie erover

Bereidingswijze

  • Rooster het vlees ongeveer anderhalf uur in de oven , keer de bout halverwege om en bedruip met de vloeistof