Spoel de linzen af en doe ze in een pan, overgiet ze met koud water
Breng aan de kook, giet ze af in een fijne zeef en spoel ze af
Verhit olie in de braadpan en voeg de komijn- en mosterdzaad toe. (let op de olie spettert als ze opspringen in de pan) Bak ze 30 seconden, laat de zaden niet verbranden, hierdoor wordt het gerecht bitter
Voeg de ui toe en smoor de ui op een half hoog vuur tot hij glazig is
Voeg de gember, knoflook, rode peper en de specerijen toe en fruit alles ±3 minuten
Voeg de tomatenpuree toe en fruit nog 1 minuut
Doe de linzen, kaneelstokjes en de bouillon in de pan, breng alles aan de kook en laat de dhal op een laag vuur 15- 25 minuten koken tot de linzen gaar zijn en de dhal gebonden. (voeg als hij te dik is nog wat water toe)
Neem de pan van het vuur en breng de dhal op smaak met zout en citroensap
Laat de dhal iets afkoelen voor je de verse kruiden toevoegt