Dahl van rode van Linzen

Dahl van rode van Linzen

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 350 gram rode linzen
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 tl zwart of geel mosterdzaad
  • 1 stuks ui fijn gesneden
  • 40 gram verse gember
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 stuks rood pepertje zonder zaad
  • 3 tl kerriepoeder
  • 4 tl gemalen komijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 stuks kaneelstokjes
  • 400-500 ml ml groentebouillon
  • sap van 1 citroen
  • bos munt fijngesneden
  • bos koriander fijngesneden

Instructies
 

  • Spoel de linzen af en doe ze in een pan, overgiet ze met koud water
  • Breng aan de kook, giet ze af in een fijne zeef en spoel ze af
  • Verhit olie in de braadpan en voeg de komijn- en mosterdzaad toe. (let op de olie spettert als ze opspringen in de pan) Bak ze 30 seconden, laat de zaden niet verbranden, hierdoor wordt het gerecht bitter
  • Voeg de ui toe en smoor de ui op een half hoog vuur tot hij glazig is
  • Voeg de gember, knoflook, rode peper en de specerijen toe en fruit alles ±3 minuten
  • Voeg de tomatenpuree toe en fruit nog 1 minuut
  • Doe de linzen, kaneelstokjes en de bouillon in de pan, breng alles aan de kook en laat de dhal op een laag vuur 15- 25 minuten koken tot de linzen gaar zijn en de dhal gebonden. (voeg als hij te dik is nog wat water toe)
  • Neem de pan van het vuur en breng de dhal op smaak met zout en citroensap
  • Laat de dhal iets afkoelen voor je de verse kruiden toevoegt