Eendenborst met cranberry-portsaus

Eendenborst met cranberry-portsaus

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 - 6 eendenborstfilets ruim 1 kilo
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el balsamico azijn
  • 4 el vloeibare honing
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 sjalotjes
  • 50 gram koude roomboter
  • 1 zak cranberry’s circa 550 gr
  • 1 pot wildfond circa 380 ml
  • 200 ml rode port
  • mespunt gemalen piment
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Het vel van de filet met een scherp mesje in kruisen in een ruitpatroon. Meng in een kommetje de azijn, ketjap, gemberpoeder en anderhalve eetlepel honing door elkaar en bestrijk er de eendenborst mee. Laat het minimaal 30 minuten intrekken. Pel de sjalotjes en snipper ze. Snijd de boter in 5 blokjes en bewaar deze tot gebruik in de koelkast
  • Verhit in een pan 1 blokje boter. Bak de sjalotjes circa 1 minuut zachtjes in de boter. Voeg de cranberry?s, fond, port en piment toe. Laat de cranberry’s circa 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Schenk de saus door een zeef