Gegratineerde spinazie met kerrie gort
Gegratineerde spinazie met kerrie gort
Ingrediënten
Spinaziegratin
- 500 gram verse spinazie
- 1 stuks ui
- 1 teentje knoflook
- 4 stuks eieren
- 100 ml magere melk
- 1 bakje “slanky-smeerkaas”
- olijfolie
- zeezout uit de molen
- 50 gram Parmezaanse kaas
Kerrie gort
- 100 gram parelgort
- 2 stuks sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 koffielepel kerrie
- 1 el olijfolie
- 300 ml bouillon
Instructies
Spinaziegratin
- Kook de eieren hard
- Hak de knoflook en de uien fijn
- Hak de spinazie grof
- Verhit de olie in een wok en fruit de uien en de knoflook
- Voeg beetje bij beetje de spinazie totdat alle spinazie geslonken is
- Doe de spinazie in een ovenschaal (zonder deksel)
- Verdeel de eieren in plakjes over de spinazie
- Strooi grof zeezout over de eieren en de spinazie
- Verwarm de melk met de kaas op een zacht vuurtje en laat de kaas langzaam in de melk smelten
- Giet de saus over de spinazie
- Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over het geheel
- Zet de schaal een half uur in een op 180° voorverwarmde oven
Kerrie gort
- Snipper de sjalotten en de knoflook
- Fruit de sjalotten en de knoflook samen met de kerrie
- Voeg de gort toe en laat ±1 minuut fruiten
- Doe de gort samen met de bouillon in de ovenschaal (met deksel)
- De bouillon moet ±1 cm boven de gort staan
- Zet beide schalen een half uur in een op 180° voorverwarmde oven