Gegratineerde spinazie met kerrie gort

 

Gegratineerde spinazie met kerrie gort

Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

Spinaziegratin

  • 500 gram verse spinazie
  • 1 stuks ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stuks eieren
  • 100 ml magere melk
  • 1 bakje “slanky-smeerkaas”
  • olijfolie
  • zeezout uit de molen
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Kerrie gort

  • 100 gram parelgort
  • 2 stuks sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel kerrie
  • 1 el olijfolie
  • 300 ml bouillon

Instructies
 

Spinaziegratin

  • Kook de eieren hard
  • Hak de knoflook en de uien fijn
  • Hak de spinazie grof
  • Verhit de olie in een wok en fruit de uien en de knoflook
  • Voeg beetje bij beetje de spinazie totdat alle spinazie geslonken is
  • Doe de spinazie in een ovenschaal (zonder deksel)
  • Verdeel de eieren in plakjes over de spinazie
  • Strooi grof zeezout over de eieren en de spinazie
  • Verwarm de melk met de kaas op een zacht vuurtje en laat de kaas langzaam in de melk smelten
  • Giet de saus over de spinazie
  • Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over het geheel
  • Zet de schaal een half uur in een op 180° voorverwarmde oven

Kerrie gort

  • Snipper de sjalotten en de knoflook
  • Fruit de sjalotten en de knoflook samen met de kerrie
  • Voeg de gort toe en laat ±1 minuut fruiten
  • Doe de gort samen met de bouillon in de ovenschaal (met deksel)
  • De bouillon moet ±1 cm boven de gort staan
  • Zet beide schalen een half uur in een op 180° voorverwarmde oven