Leg de eendenbouten nog verpakt in heet water zodat de saus vloeibaar wordt
Haal de bouten uit de verpakking, leg in een ovenschaal en schenk de saus er bij. Dek de schaal af met aluminium folie of passende deksel en verwarm gedurende 35 minuten op 130 graden. De bouten moeten ook van binnen goed heet zijn
Snijd de rode kool in kleine reepjes en kook in 1 dl water met een beetje zout, in 20 minuten zachtjes gaar
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes
Schep de appel door de rode kool en kook nog 5 minuten mee. Roer de appelstroop, de azijn en de kaneelpoeder er door en bind met de allesbinder
Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in een laagje water met beetje zout
Giet de spruitjes af, roer er een klontje roomboter door en strooi er een beetje nootmuskaat over
Serveer de eendenbout met wat saus er over, een schepje rode kool er bij en wat spruitjes